icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Samen

“Als midlancer heb ik het beste van twee werelden”

#Vrijheid #Ontwikkeling #Kennis delen
datadolphins

Abdel Ochan heeft het zo naar zijn zin bij DataDolphins, dat hij meerdere nieuwe kandidaten heeft aangedragen. Ilias, een goede vriend van hem, is in januari gestart. “Hij heeft nog geen opdracht, maar dat komt wel goed”, zegt Abdel. “Bij mij was het zo dat ik al een opdracht had voordat ik hier was begonnen, dus zo zie je maar. Op dit moment werk ik als Data Engineer bij de Rabobank.”

Abdel is bij DataDolphins terecht gekomen via Executive Business Manager Erik den Ouden. “Ik was al bekend met DataDolphins en The Human Network in het algemeen, en ik wilde sowieso een gesprek met hen aan gaan. Maar tot mijn grote verbazing werd ik rechtstreeks door hem benaderd. Het was een heel goed gesprek en ik besloot dan ook onmiddellijk over te stappen.”

Zijn vorige opdrachtgever was het RIVM. “Ik werkte daar als consultant tijdens de coronaperiode, dus dat was heel interessant. Van origine ben ik data engineer. Ik ben dat wereldje ingerold na mijn studie. Ik heb informatica gestudeerd: network engineering. Ik doe dit werk nu al ruim 5 jaar en het bevalt mij heel goed.”

Van het begin af aan is hij heel enthousiast over DataDolphins. “En dat vertel ik mijn omgeving dan ook. Ze vragen er ook naar. Waarom ik überhaupt de stap heb genomen bijvoorbeeld. Ik vind persoonlijk dat wanneer je ergens in vaste dienst bent, de uitdaging na verloop van tijd een beetje afneemt. Maar als interim professional heb je altijd de luxe dat je in heel veel verschillende organisaties terecht kunt komen waar je jezelf ook meer kunt ontwikkelen en ook met meer disciplines in aanraking kunt komen. Daarnaast is het financiële aspect ook zeer aantrekkelijk.”

Midlancen
In de ICT-wereld vinden veel mensen het freelancen erg aantrekkelijk, weet Abdel. “Maar dan moet je heel veel zaken zelf regelen en daar moet je wel tijd voor vrij maken. Dat hoort natuurlijk ook bij ondernemen. Ik word daar niet heel warm van en als midlancer heb ik het beste van twee werelden. Je hebt de zekerheid van vast in dienst zijn; ook als je ziek wordt word je doorbetaald en je hebt recht op UWV. Tegelijkertijd heb je ook de voordelen van een freelancer. En dat vind ik persoonlijk een goede balans. Het financiële plaatje is ook zeer compleet. Voor mij is dit dus echt de ideale combinatie.”

Volgens Abdel krijg je als midlancer ook meer erkenning dan wanneer je in vaste dienst werkt. “Dat is in ieder geval het gevoel dat ik hier krijg. Je wordt ook heel goed geholpen met jouw wensen en groeipad. Ze kijken onder meer naar je profiel en naar wat een goede match voor je is. En je krijgt ook heel veel keuzemogelijkheden. Bovendien – en dat is het mooie eraan - als iets je niet bevalt, dan kun je gewoon nee zeggen. En dat is heel moeilijk als je in vaste dienst bent. Als mensen ernaar vragen, dan vertel ik ze de voor- en nadelen van midlancen, en dan vinden ze het allemaal heel logisch klinken.”

Na een maand of twee komen ze weer bij hem terug, vertelt hij. “Dan vragen ze hoe het me bevalt bij DataDolphins. En dan vertel ik weer verder. Ik merk dan dat ze zichzelf afvragen: ‘Waarom ben ik eigenlijk nog aan het doen wat ik aan het doen ben’. En dat ze eigenlijk ook wel zo’n stap willen maken. Omdat ik al binnen de Human Network zit kan ik een balletje voor ze opgooien, en dat doe ik dan ook. Ik laat weten dat ik een geschikte kandidaat voor ze heb met zoveel jaar ervaring. Ik deel dan hun cv en contactinformatie en dan wordt er contact opgenomen. Ik heb die mensen dus aangedragen omdat zij interesse hadden en qua ervaring goed matchen met het gewenste dataprofiel. En als ik mijn contacten aandraag, dan is het natuurlijk makkelijker om snel een gesprek te plannen.”

Een van de kandidaten die Abdel heeft aangedragen, werkt momenteel bij de NS. “Dat is mijn oud-collega Tim van Tilborg. Hij is dus ook bij DataDolphins gestart. Na mijn verhaal vond hij het zo aantrekkelijk dat hij wel een poging wilde wagen, en dat is dus allemaal goed gegaan. Hij heeft het heel erg naar zijn zin. Een ander die ik heb aangedragen, is aangenomen bij Eporta, ook onderdeel van The Human Network. Hij is softwareprogrammeur.”

De ideale werkgever
Abdel vindt DataDolphins ‘de ideale werkgever’. “Ja, dat durf ik echt te zeggen. Ik heb al verschillende werkgevers gehad; ik heb bij de overheid gewerkt en ik ben de consultancy ingegaan. Dus ik spreek uit ervaring. Je komt hier ook bij goede bedrijven binnen. En dat is ook weer een luxepositie. Je kunt bij organisaties als de NS, Schiphol of de Rabobank aan de slag. Je komt hier echt bij grote opdrachtgevers terecht die een dynamische omgeving hebben, en daar kun je jezelf dus goed verder ontwikkelen en uitgedaagd worden. Ik vind dat heel belangrijk en ik gun dat iemand anders ook.”

Wil jij je -net als Abdel- aansluiten bij het team van DataDolphins?

Bekijk de vacatures
John van Lieshout

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van The Human Network? We gaan graag met je in gesprek.