icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close
Midlance vacatures

Midlancen als ideale carrièreswitch

VerzuimTalent

Ronald Fromme werkt sinds april dit jaar als Midlancer bij VerzuimTalent: “Ik ben van oorsprong arbeidsjurist en was lange tijd ZZP'er met een prima lopend eigen kantoor. Toen ik steeds meer klanten kreeg die worstelden met ziekmeldingen en niet functionerende arbeidsrelaties, raakte ik gefascineerd door de verhalen achter deze juridische cases. Hierdoor ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij VerzuimTalent.”

“Terwijl ik als arbeidsjurist bijna alleen te maken had met de juridische afwikkeling van vastgelopen arbeidsrelaties, wilde ik eigenlijk meer kennis opdoen over de achterliggende problemen. Ik besloot toen een opleiding Casemanagement te doen.

Op een bepaald moment heb ik wat lijntjes uitgegooid – gewoon nog als ZZP arbeidsjurist – en daar kwamen best wat reacties op. Ik had het beste gevoel bij Daniëlle Mantel, Business Manager bij VerzuimTalent. Zo kon ik als midlancer aan de slag, in de functie van casemanager. Ik kreeg overigens ook een aanbod om in vaste dienst te gaan bij een grote verzekeraar, maar de dynamiek van de Midlance-constructie vond ik aanlokkelijk. Daarnaast spreekt de afwisseling op het gebied van opdrachten én opdrachtgevers mij erg aan!”

Wet Verbetering Poortwachter

“Mijn huidige opdracht? Bij een grote cateraar ben ik nu 40 uur per week druk met casemanagement. Met mijn nieuwe kennis help ik leidinggevenden om de Wet Verbetering Poortwachter goed te implementeren. Door welke interventies kunnen we mensen aan het werk krijgen én houden?

In mijn vorige baan was ik alleen betrokken bij het juridische proces, eigenlijk als het al te laat was. Nu bekijk ik de situatie vanuit een andere invalshoek, al neem ik mijn ervaring als arbeidsjurist wel mee. Nu ben ik voor mijn gevoel een stuk constructiever bezig.”

Zekerheid van het midlancen

“De nieuwe cases met hun nieuwe invalshoek geven mij veel voldoening. Maar wat ik ook fijn vind is de zekerheid van het midlancen. Ik had als ZZP'er wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar iedere zelfstandige weet: als ondernemer ga je altijd door, ook als je eigenlijk griep hebt. Het is nu wel fijn dat ik, als ik ziek bent of een keer geen opdracht heb, ook gewoon wordt uitbetaald.”

alle midlance-verhalen
John van Lieshout

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van The Human Network? We gaan graag met je in gesprek.