“Eigenlijk werkte het enthousiasme van mijn nieuwe collega’s direct al heel aanstekelijk, vanaf de allereerste kennismaking. Ik was, via Linkedin, door een recruiter met QoppoConsult in contact gebracht. Meteen al bij binnenkomst voor mijn sollicitatie was er écht een klik. In plaats van over mijn CV, ging het over mij als persoon. Ik denk dat dit mij echt over de streep heeft getrokken. Trainingen doe ik bijvoorbeeld alleen voor mijn eigen ontwikkeling, niet voor een evaluatie of promotie, en mijn Business Manager helpt mij hierbij slimme keuzes te maken.

Ook als je beschikbaar bent voor een nieuw klus, zijn de Business Managers heel faciliterend. Het voelt echt als een samenwerking. Ik luister naar wat mijn manager tegen mij zegt, maar mijn manager luistert ook naar mijn mening en wensen.”

Kies je eigen loopbaan

“Bij QoppoConsult wordt niet vanuit een vast functiehuis gedacht maar vanuit de persoon. Je wordt niet in een keurslijf gedwongen, of een kant opgeduwd als tester. Als testconsultant in loondienst moet je vaak verplicht allerlei certificaten halen, om echt verder te groeien tot senior, hier wordt vooral gekeken naar de meerwaarde voor jouw ontwikkeling. Je hoeft bijvoorbeeld geen opleiding te volgen die niet echt nodig is, zoals een T-Map certificaat als je al ISTQB hebt. Natuurlijk moet je qua ontwikkeling wel zelf in de gaten houden wat past bij jou en bij de markt.”

BI Testing

“QoppoConsult biedt zelf ook cursussen en trainingen aan, waar je je collega’s treft. Wel zo leuk, want je hoort meteen ook verhalen van anderen. Maar het is niet verplicht en je kunt echt zelf je richting kiezen. Wat denk ik heel belangrijk is om als testconsultant bij te blijven: goed kijken en goed luisteren, alert zijn. Technieken en tools ontwikkelen zich tegenwoordig echt sneller dan vroeger, dus jij mag ook veranderen en moet bijleren als je in die ontwikkelingen mee wil doen.

Zelf heb ik onlangs de opleiding BI Testing gedaan. Een pittige training van een paar weken. Lange avonden, maar wel heel leuk en interessant. Het was even bikkelen, maar doordat ik zelf gekozen heb om dit te doen en weet wat het bijdraagt, was het een positieve uitdaging. Vanavond ga ik mijn certificaat ophalen.”

Voor midlancers in spe organiseren wij events waar je met ons kunt kennismaken en sparren. Ook houden we ontwikkelingen en mogelijkheden voor gedreven professionals met groeidrang nauwlettend in de gaten. Niets missen? Meld je aan voor onze mailing!

E-mailadres

‘De perfecte middenweg tussen loondienst en freelancen’
Uniek: een midlance traineeship bij Yellotec